Update

Har haft såå bra dagar sen sist jag bloggade. Har gjort mitt jobb som mentor för en ny svensk au pair och vi lunchade och åkte till mallet tillsammans, så trevligt. Har också gått på bio med henne och fyra andra tjejer i White Plains och sett en bio som jag aldrig hade valt om jag fick välja film haha. Har testat ny restaurang här i Westport och ätit trerätters (24k guldtårta inkluderat i det haha) med min fina Thaynara. Har fikat på favvocafét, the granola bar. Har gått promenad i solen och lunchat med Felicia och Karyme. Har varit ute en helg inne i city med Cornelia, Linnea och Linneas två systrar. Vaknade sedan upp i en fin lägenhet med den finaste utsikten över NYC. Har också blivit medbjuden till Florida och en resa är bokad dit över nyår. Som sagt, så bra dagar har passerat!
 
Nu är vi inne på ännu en ny vecka och tiden går verkligen sååå fort. På måndag har jag varit här i 3 månader, en fjärdedel av det här året. Sjukt! Later

Four random facts

1. Dem har inga sensorer här som känner av trafiken på vägarna. När jag t.ex. kör bil sent på kvällen/natten hemma i Sverige och det är lite trafik ute så kan man lätt få grönt trafikljus hela vägen hem för att sensorerna i marken känner av att inga andra bilar är ute på vägarna. Här kan man lätt få stå och vänta i någon minut trots att man typ är helt själv i trafiken för att trafiklyset ska slå över från rött till grönt. 1-0 till Sverige. 
 
2. Varje gång när jag visat upp mitt svenska h&m klubbkort har jag fått 20-25% rabatt på mitt köp bara för att jag är från Svergie eller för att dem tror att jag jobbar på h&m i Sverige. Alla andra svenska au pairer där ute, ni måste testa!! Har funkat typ 3-4 ggr hittils! Hur najs??? 
 
3. Det är väldigt ovanligt att man äter en "riktig" lunch här i staterna. Ofta äter man kanske en macka, crackers med lite hummus/cream cheese eller något lite mindre ihopplock liksom. I Sverige är jag liksom van att äta två tallrikar med riktig mat om dagen (en till lunch och en till middag). Det finns såklart dem som svänger in på en snabbmatsrestaurang och folk som äter en riktig lunch men det jag har märkt över lag är att man tar något mindre till lunch och större till middag. 
 
4. Folk är väldigt öppna och sociala här. Man blir inte förvänad om någon främling säger "bless you" till dig om du råkar nysa i en butik, om någon random börjar disskutera locktänger med dig när du står och kikar på det i butiken eller om någon sätter sig nära dig på parkbänken och börjar prata. Det sistnämnda händer såå sällan i Sverige tycker jag.

Lately

Nej hörrni nu är det dags för uppdatering igen. Utöver en matförgiftning (orkar ej hur jag alltid råkar ut för sånt haha) så har detta hänt sen sist:
Åkte till Clinton outlet med Felicia. Det ligger typ 1h bort med bil men det gör mig inget att köra en bit för jag för det första har en crush på min nya bil (hehe) och för det andra för att det ligger längre in i Connecticut vilket betyder att man får se lite på vägen och att man slipper åka in i NY- staten där det finns tullar och trafikhetsen börjar haha. På vägen till outletet stannade vi på Ikea och drog en köttbullslunch också. Nooom. Outletet var bra, men dock är Woodbury mycket större och har lite bättre utbud tycker jag. 
Stod hur länge som helst och testade dessa skor från Dolce vita inne på Saks Fifth Avenue på outletet men dem fick ändå stå kvar i butiken. Något man kan ångra i efterhand haha. Kom iallafall hem med ett par andra våriga loafers från Gap som man kunde se en glimt av på min snapchat idag (@elincarlssonlol). 
På kvällen sov Felicia över hos mig och vi lagade svensk taco och hängde nere i min källare och spelade biljard haha. Mys! Vaknade dock sen upp på natten och var matförgiftad. Men det är en annan tråkig historia...
Här om dagen tog jag ut lillan på promenad i vagnen och jag tycker att det är såå kul att bara gå runt och lära känna området. Jobbar hela tiden på mitt dåliga lokalsinne och freestylar till och med en hel del när jag kör bil bara för att utmana mig själv, många gånger funkar det väldigt bra med andra gånger mindre bra haha. Men tillbaka till promenadbiten, att se så många fina och olika hus är så kul. Här är ett random hus på gatan bredvid där jag bor.
Alla som bor här i Westport pratar och längtar hela tiden efter sommaren. Det är verkligen en sommarstad det här och jag längtar sååå tills det är sommar. Från vårat hus är det 10 min till beachen och utöver det är min värdfamilj med i en beachclub med pool och aktiviteter från barnen. Så najs! Här är en bild från solnedgången vid beachen för någon dag sen. Myyys.
 
Idag har jag jobbat 07.30-09.00 och sen 11.30-18.00. På kvällen hade vi familjemiddag med grillat lamm, kyckling, couscous, hummus, tzatsiki och andra såser. Så gott! Det var faktiskt första gången som alla satt ner och åt middag samtidigt! Det är något som jag annars saknar, att sitta och äta tillsammans. Så det var trevligt! Later